13 januari, 2011

Portfolio: Boekrecensie: Het grote misschien

De titel van John Green zijn debuut is 'Het grote misschien'. Het boek speelt zich af op het CulverCreek internaat in Alabama. John Green heeft zelf ook op een kostschool gezeten, misschien is dat een rede dat hij dit boek schreef. Wie weet vertelt hij zijn eigen levensverhaal in dit boek en heeft hij dit verhaal niet verzonnen. Wat gebeurd er zoal op het internaat? En wat is 'het grote misschien'?

Miles Halter, die ook wel Prop wordt genoemd in het verhaal, is de hoofdpersoon. Hij is zijn saai leventje thuis spuugzat. Daarom beslist hij om op internaat te gaan in Alabama. Op zijn internaat leert hij zijn kamergenoot Chip kennen, waar hij later veel dingen mee uitspookt. Prop leert Takumi, Sara en Alaska kennen door Chip. Alaska is een buitengewoon, sexy meisje waar Miles hopeloos op verliefd wordt. Er gebeuren veel dingen op Culver Creek zoals op elk internaat. Maar je zal het boek moeten lezen als je dit allemaal te weten wil komen.

Ik vond het wel een leuk boek omdat het over jongeren ging van mijn leeftijd die op internaat zitten. De cover van het boek trok me niet echt aan om het te lezen. De titel maakte me wel nieuwsgierig. Ik was benieuwd over wat het ging gaan. Toen ik las dat het over een internaat ging wou ik het boek meteen lezen. Ik wou weten wat 'het grote misschien' was. Ik zit zelf op internaat en dat is misschien wel een rede dat ik het een tof boek vond. Ik was er zo goed als zeker van dat er dingen gingen gebeuren op het internaat. Aan zo'n erge zaken had ik me totaal niet verwacht. Alles wat ze uitsteken blijft wel realistisch. In het boek worden de dagen afgeteld. Elk hoofdstuk heeft een titel zoals '100 dagen ervoor', het volgende hoofdstuk heeft dan bijvoorbeeld '99 dagen ervoor als titel'. Dit maakt het boek spannend want je weet dat er iets gaat gebeuren en hierdoor wil je verder lezen. Ik heb nog nooit zo vlot een boek kunnen uitlezen. Het boek is een echte aanrader!