09 maart, 2011

Stelling: Topsport op GWP!

Elke leerling kijkt er wel naar uit om op GWP te gaan met zijn klasgenootjes! Dus waarom zouden topsporters niet op GWP mogen gaan? Daarom is mijn stelling dat topsporters de kans moeten krijgen om op GWP te gaan! Maar wat is een GWP? GWP staat voor geïntegreerde werkperiode en dat is een buitenschoolse schoolreis die één keer per jaar wordt georganiseerd. De leerlingen gaan op reis met het doel om dingen bij te leren.

Een topsporter is een gewone leerling zoals alle andere. Ze hebben evenveel rechten als iedere leerling op school. Waarom zouden ze dan niet op GWP mogen gaan? Topsporters moeten dus behandeld worden zoals gewone leerlingen op school.

Als je op GWP gaat leer je allerlei dingen bij. Deze week ben je dag in en dag uit bij je klasgenootjes en amuseer je je. Soms zijn er ook leuke activiteiten en daarom kijken leerlingen, topsporters inbegrepen, er naar uit om op GWP te gaan. Maar neen, de topsporters worden teleurgesteld door de school en mogen niet mee op het leuke schoolreisje!

Topsporters hebben een zwaar programma. Ze hebben twee trainingen en vier uur les per dag, en 's avonds moeten ze nog al hun huiswerk maken. Met gevolg dat ze niet zoveel vrij hebben voor ontspanning. Het zou eens goed zijn voor hen om op GWP te gaan. Zo hebben ze wat afwissling en een kleine rustperiode.

Topsporters hebben een contract bij BLOSO en daarin staat dat ze niet mogen skiën. De rede hiervoor is dat ze anders de kans zouden hebben om iets te breken. Dat topsporters niet mogen skiën wil niet zeggen dat ze niet op GWP zouden kunnen gaan. Ze kunnen bijvoorbeeld op GWP gaan naar London, ze gaan niet hun enkel omslaan door te stappen hé. Sommige topsporters hebben belangrijke wedstrijden of tornooien die ze zeker niet mogen missen. De school moet dan de GWP plannen op een week dat alle topsportleerlingen mee kunnen gaan.

Vind jij ook dat Topsporters op GWP moeten gaan? Stem dan op de enquête die rechts op je scherm staat!