03 april, 2011

Dit zijn mijn kerntalenten!

In de les Nederlands heb ik mijn kerntalenten ontdekt via CoreTalents. En dat allemaal via een simpele enquête. Uit een wetenschappelijk onderzoek van 20 jaar blijkt dat het speelgoed waar je vroeger mee speelde een invloed heeft gehad in het vormen van je karakter. Het klinkt raar maar het werkt! Sommige kerntalenten herken ik in mezelf, al zeg ik het zelf.

Volgens de test zou ik een doelgerichte-actieve team player zijn. Ik zou over een doorzettend vermogen moeten beschikken en altijd mijn doelen willen bereiken. Volgens de resultaten zou ik competitief en actief zijn. Deze kenmerken zie ik wel in mezelf. Ik basket graag en basketbal is inmiddels wel een competitieve ploegsport. Volgens CoreTalents ben ik een goede planner, en organiseer ik me goed. Verder zou ik sociaalvoelend moeten zijn en open staan voor iedereen. Mijn laatste kerntalent is dat ik een initiatiefnemer ben en dat ik de verantwoordelijkheid voor mezelf opneem.

Ben je benieuwd naar je kerntalenten? neem dan eens een kijkje op de site, en neem deel aan de enquête!

Portfolio: Dialecten

Zeg jij biesebeize tegen een schommel zoals vele Gentenaren? Of ben je een West-Vlaming en zeg je slunse tegen een seut? Elke provincie heeft zo zijn eigen dialect. Vroeger spraken veel meer mensen het dialect van hun streek. Meer en meer mensen spreken momenteel de zogenaamde tussentaal. Blijkt dat de streekgebonden dialecten stilletjesaan verdwijnen.

Ik heb een enquête uitgevoerd om uit te zoeken of het wel waar is dat oudere mensen het dialect van de streek beter beheersen. En ja, oudere mensen kennen veel meer woorden in het dialect en spreken het vaker dan jongeren. Ze beweren zelfs dat ze hun belevenissen beter kunnen vertellen in hun dialect dan in het Algemeen Nederlands?!